Lansarea Proiectului ROUNIT la Forumul Aleșilor Locali

Parlamentul României, București, 8 decembrie 2023

Asociația Românilor din Italia, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, a prezentat vineri, 8 decembrie, în cadrul forumului aleșilor locali din România, portalul ROUNIT. Acest eveniment, organizat în Parlamentul României, a pus accentul pe cooperarea esențială între ROUNIT și aleșii locali din România, în vederea dezvoltării economice a localităților pe care le reprezintă.

 

Importanța acestui parteneriat constă în sprijinirea inițiativelor economice locale, îmbunătățind legăturile cu diaspora românească și stimulând investițiile în România. ROUNIT și aleșii locali își propun să colaboreze pentru a facilita repatrierea resurselor umane și financiare, vitalizând economiile locale și promovând dezvoltarea durabilă. Prin acest parteneriat, se urmărește consolidarea comunităților românești atât în țară, cât și în străinătate, contribuind la progresul economic și social al României.

 

Un aspect crucial al colaborării dintre ROUNIT și aleșii locali este accentul pus pe integrarea comunităților. Mulți români sunt separați de familiile lor din motive economice, creând dezechilibre sociale semnificative în comunități. Aleșii locali joacă un rol esențial în abordarea acestor provocări, promovând politici și programe care susțin reunirea familiilor și îmbunătățirea coeziunii sociale. Prin sprijinul acestora, se urmărește atenuarea impactului economic și emoțional al separării, contribuind astfel la o mai bună integrare și stabilitate a comunităților din România și diaspora.

 

 

 

Biroul de comunicare ROUNIT

Articole similare

Răspunsuri