Lansarea Proiectului ROUNIT la Parlamentul European

Bruxelles, 7 decembrie 2023

 Asociația Românilor din Italia, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și alte organizații partenere, anunță cu mândrie prezentarea proiectului ROUNIT în Parlamentul European. Acest forum al oamenilor de afaceri români din diaspora, inițiat de europarlamentarul Cristian Terhes, a avut loc joi, 7 Decembrie, adunând oficialități și aproximativ 150 de oameni de afaceri români din toată Europa.

 

Prezentarea portalului ROUNIT de către Eugen Terteleac a subliniat importanța proiectului pentru economia românească. ROUNIT își propune să faciliteze repatrierea capitalului românesc și a muncitorilor români din diaspora, oferind soluții la criza forței de muncă din România și promovând oportunități economice, facilități fiscale și acces la fonduri europene și ajutoare de stat. Acesta este un pas vital spre recăpătarea demnității cetățenilor români, valorificându-le limba, tradițiile și conexiunile familiale.

 

La eveniment, europarlamentari străini și alte oficialități au apreciat prezentarea ROUNIT, cu mulți participanți exprimându-și dorința de a colabora și a deveni ambasadori ai proiectului. De asemenea, a fost subliniată necesitatea elaborării unei legi a amnistiei fiscale, după modelul italian din 2009, pentru a sprijini repatrierea capitalului românesc.

 

Proiectul ROUNIT reprezintă un pas important în consolidarea legăturilor economice între România și diaspora sa, promițând o creștere semnificativă a PIB-ului României și o îmbunătățire a condițiilor de viață pentru românii de pretutindeni.

 

Biroul de comunicare ROUNIT

Articole similare

Răspunsuri