Secretarul de stat Monica Săsărman, la lansarea portalului ROUNIT: Bistrița-Năsăud, o comunitate ofertantă, aptă să-i primească acasă pe românii din Diaspora!

Secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a participat, la București, la evenimentul de lansare a  proiectului ROUNIT – care va pune în legătură oferta de muncă din România cu forța de muncă din Diaspora –  o inițiativă strategică a Asociației Românilor din Italia, Camerei de Comerț și Industrie a României, Federației Patronatelor Societăților din Construcții și InfoCons. Proiectul ROUNIT își propune să creeze o punte de legătură eficientă între românii de pretutindeni și sectorul economic autohton. 

În mesajul transmis, secretarul de stat Monica Săsărman a dezvăluit faptul că acest eveniment reprezintă un prilej de a se întoarce în timp, asta pentru că în 1999 se număra printre românii care aveau un membru din familie plecat peste graniță, la muncă. “Am fost și eu plecată, recunosc, și am vrut să rămân dincolo, însă soțul mi-a spus să mă întorc acasă, pentru că locul nostru este Acasă. Nu am înțeles prea bine ce a vrut să spună la timpul respectiv, însă m-am întors acasă și astăzi sunt în fața dvs. și vin să vă vorbesc despre tot ceea ce înseamnă politici publice pentru românii de dincolo și pentru românii din țară”, a declarat Monica Săsărman. 

Articole similare

Răspunsuri